Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Zoete aardappel met zalm & witlof in romige saus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel met zalm & witlof in romige saus
789kcal Per persoon
Eiwitten
34g Eiwitten
Kh
81g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 300 gram zoete aardappel
  • 2 stronken witlof
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de zalmfilet ontdooien en snijd vervolgens de zalm in blokjes.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuut. Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit een minuut mee.
  4. Voeg de kokosmelk samen met 60 ml water en de mosterd toe. Roer alles goed doorelkaar. Verwarm dit zo’n 5 minuten. Voeg dan de zalmblokjes en witlof toe, roer door de saus en verwarm dit nog zo’n 5 minuten mee met de deksel op de pan, tot de aardappel en zalm gaar zijn. 
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer op een diep bord.

Tip van FitChef

Deze zoete aardappel met zalm is lekker met verse dille.