Nieuw!
Zoete aardappel met zalm & witlof in romige saus
Zoete aardappel met zalm & witlof in romige saus
789kcal Per persoon
34g Eiwitten
81g Kh
36g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 300 gram zoete aardappel
- 2 stronken witlof
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 75 ml kokosmelk
- 1 theelepel mosterd (10 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de zalmfilet ontdooien en snijd vervolgens de zalm in blokjes.
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook een minuut. Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit een minuut mee.
- Voeg de kokosmelk samen met 60 ml water en de mosterd toe. Roer alles goed doorelkaar. Verwarm dit zo’n 5 minuten. Voeg dan de zalmblokjes en witlof toe, roer door de saus en verwarm dit nog zo’n 5 minuten mee met de deksel op de pan, tot de aardappel en zalm gaar zijn.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer op een diep bord.
Tip van FitChef
Deze zoete aardappel met zalm is lekker met verse dille.