Nieuw!
Ciabatta tonijn & kaas met salade van komkommer en radijs
Ciabatta tonijn & kaas met salade van komkommer en radijs
819kcal Per persoon
63g Eiwitten
61g Kh
36g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ciabatta broodje
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 2 bosuitjes
- 1 tomaat
- ½ rode peper
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- ½ limoen
- 40 gram geraspte kaas, 30+
- ½ komkommer
- 5 radijsjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier.
- Snijd de ciabatta in de lengte doormidden en leg de helften met de snijkanten naar boven op de bakplaat. Zet dit alvast 2 minuten in de oven.
- Laat de tonijn goed uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de tomaat in plakjes. Snijd de rode peper fijn.
- Meng de uitgelekte tonijn in een schaaltje met 1/3 van de bosui en de helft van de rode peper. Doe hier de mayonaise, mosterd, 1 eetlepel limoensap en peper en zout naar wens bij en roer alles door elkaar tot een romige tonijnsalade.
- Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tonijnsalade over de twee helften. Leg hier de plakjes tomaat overheen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Verdeel nog 1/3 van de bosui en de andere helft van de rode peper over de broodjes. Zet de bakplaat weer in de oven en bak de ciabatta nog zo’n 7 minuten, tot de kaas gesmolten is.
- Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng dit samen met de overgebleven bosui in een schaaltje. Meng met 1 eetlepel limoensap, de olijfolie en wat peper en zout.
- Serveer de ciabatta op een bordje samen met de frisse salade.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Gebruik in plaats van geraspte kaas eens geraspte cheddar.