Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Kokos-quinoa met zalm & mango-avocado salsa

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kokos-quinoa met zalm & mango-avocado salsa
881kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
66g Kh
Vetten
51g Vetten
Vezels
15g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 75 gram mango stukjes (diepvries)
  • 70 gram quinoa
  • 50 ml kokosmelk
  • ½ avocado
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • ½ jalapeño peper
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien op een bordje. Laat ook de mangoblokjes in een schaaltje ontdooien.
  2. Doe de quinoa samen met de kokosmelk en 200 ml water in een pannetje. Breng aan de kook en laat op laag vuur zo’n 10 minuten doorkoken tot al het vocht is opgenomen. Roer regelmatig en houd in de gaten dat het niet droogkookt.
  3. Snijd de mango wat kleiner. Snijd de avocado en paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de peper fijn. Meng dit allemaal in een schaal met elkaar, samen met een eetlepel limoensap, wat limoenrasp en wat peper en zout.
  4. Kruid de zalm met een beetje peper en zout. Verwarm de olie in een pan en bak de zalmfilet in zo’n 8 minuten gaar tot deze een krokant korstje heeft.
  5. Serveer de quinoa met de zalm en mango-avocado salsa op een bord. Besprenkel met nog wat limoensap.

Tip van FitChef

Voeg wat verse koriander of peterselie toe aan de mango-avocado salsa.