Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoa met geroosterde groenten & hummusdressing

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoa met geroosterde groenten & hummusdressing
574kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
75g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 1 snufje chilipoeder (1 g)
  • 70 gram quinoa
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel hummus (20 g)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de paprika in reepjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  4. Doe de paprika, kikkererwten en bloemkool in een schaal. Doe hier de honing, olie, 2/3 van het komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, chilipoeder en wat peper en zout bij en meng alles goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat en rooster in het midden van de oven voor 18 minuten.
  5. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Pers het teentje knoflook. Meng dit in een schaaltje met de hummus, een theelepel water, citroensap en het overgebleven komijnpoeder.
  7. Schep de quinoa en geroosterde groenten op een bord en verdeel de hummusdressing hier overheen. 

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

1. Bestrooi de quinoa met lekker verse peterselie.
2. Je kan de partjes (rode) ui ook even roosteren met de groenten.