Courgettepizza met noten
Courgettepizza met noten
682kcal Per persoon
21g Eiwitten
45g Kh
46g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode ui
- 1 courgette
- 35 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 60 gram ricotta
Deze courgettepizza met noten laat zien dat een heerlijke pizza niet per se een caloriebom hoeft te zijn en dit past dus zeker in een gezond menu! Deze wrap pizza is ook lekker als lunch of snijd in puntjes voor bij de borrel.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de tomaat in blokjes en pers het teentje knoflook. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de courgette in dunne plakjes. Hak de noten grof.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit het teentje knoflook 1 minuut, bak de tomatenpuree kort mee en voeg de tomaatblokjes toe samen met 2 eetlepels water. Laat dit 5 minuten sudderen. Prak de zachte tomaat een beetje met een vork tot een gladde tomatensaus.
- Verwarm een grillpan en besmeer de courgetteplakjes heel licht aan beide zijden met de overgebleven olie. Grill de courgetteplakjes 4 minuten aan beide kanten.
- Leg de wrap op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de wrap met de tomatensaus. Verdeel de helft van de courgetteplakjes er dakpansgewijs over. Verdeel over de courgette de ui en schep de ricotta ertussen. Bestrooi tot slot met de gehakte noten en peper en zout naar smaak.
- Bak de courgettepizza in het midden van de oven in 9 minuten gaar. Serveer op een bord met de andere helft van de courgetteplakjes er los naast.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Garneer met verse basilicum, tijm of oregano.