Nieuw!
Tonijn quesadilla met zoetzure salade
Tonijn quesadilla met zoetzure salade
757kcal Per persoon
59g Eiwitten
65g Kh
29g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 50 gram wortel
- 1 rode ui
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ jalapeño peper
- 2 augurken
- 1 tomaat
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt (15 ml)
- ½ citroen
- 35 gram geraspte kaas, 30+
- 2 tortilla wraps, meergranen
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer en wortel met een dunschiller in lange slierten. Snijd de helft van de rode ui in dunne halve ringetjes. Doe dit samen met elkaar in een schaaltje. Roer in een ander klein schaaltje de azijn, honing en 1 eetlepel gekookt water door elkaar. Voeg dit toe aan de groenten samen met wat peper en zout. Roer door en laat even zo staan.
- Snijd de jalapeño in plakjes. Leg deze even apart. Snipper vervolgens de andere helft van de rode ui fijn en snijd de augurken in kleine blokjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de tonijn in een vergiet goed uitlekken.
- Doe de tonijn in een schaaltje samen met de rode ui, augurk, tomaat, mayonaise, Griekse yoghurt, een theelepel citroensap en wat peper en zout. Roer alles goed door elkaar tot een romige tonijnsalade.
- Leg een wrap op een bordje. Verdeel de helft van de geraspte kaas hier overheen en schep vervolgens de tonijnsalade hier bovenop. Verdeel gelijkmatig over de wrap. Leg de plakjes jalapeño hier overheen en strooi de andere helft van de kaas erover. Leg de andere wrap er bovenop.
- Verwarm een koekenpan. Leg de quesadilla voorzichtig in de pan. Bak de quesadilla 4 minuten in de pan en keer halverwege de tijd voorzichtig om met een spatel.
- Snijd de quesadilla in vieren. Serveer op een bordje samen met de zoetzure groenten in een schaaltje.
Tip van FitChef
Gebruik in plaats van geraspte kaas eens geraspte cheddar in deze tonijn quesadilla.