Nieuw!
Platbrood met avocadospread & pittige kip
Platbrood met avocadospread & pittige kip
626kcal Per persoon
35g Eiwitten
55g Kh
29g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- ½ komkommer
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel chilisaus (15 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- ½ avocado
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- ½ limoen
- 1 Libanees brood, volkoren
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui twee minuten, bak de knoflook een minuutje mee en voeg dan de kipblokjes toe. Bak dit 3 minuten mee en doe dan ook de paprikareepjes in de pan. Bak deze 3 minuten mee. Roer de ketjap, chilisaus en sambal hier doorheen en verwarm dit nog 2 minuten mee.
- Prak ondertussen de avocado en meng dit in een schaaltje met de Griekse yoghurt, 1 eetlepel limoensap en wat peper en zout. Roer tot een gladde spread.
- Bereid het platbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg het platbrood op een bordje. Besmeer met de avocadospread en beleg met de pittige kip. Maak af met een handje veldsla en de helft van de komkommerplakjes. Rol het brood eventueel op of klap dubbel. Serveer de overgebleven plakjes komkommer er los naast.
Tip van FitChef
Garneer het platbrood met avocadospread met verse koriander of peterselie.