Nieuw!
Taco’s met pulled chicken & salsa
Taco’s met pulled chicken & salsa
518kcal Per persoon
40g Eiwitten
48g Kh
18g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram mango stukjes (diepvries)
- 125 gram kipfilet
- 1 bosuitje
- 8 cherry tomaten
- 75 gram zwarte bonen
- 2 taco's (schelpen)
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ eetlepel tomatenpuree (30 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de mangoblokjes ontdooien.
- Kook de kipfilet in een pan met kokend water gaar in circa 15 minuten.
- Snijd ondertussen de mango in kleinere blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes en de tomaatjes in vieren.
- Spoel de zwarte bonen af met water en meng dit met de mango, bosui en tomaatjes tot een salsa.
- Doe de taco’s in de oven en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Breng op smaak met komijn- en chilipoeder. Voeg 5 eetlepels water toe en laat dit even pruttelen tot een tomatensausje.
- Giet ondertussen de kip af. Trek de kip met twee vorken in stukjes uit elkaar en voeg toe aan de tomatensaus. Roer goed door en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de taco’s met de pulled chicken en de helft van de salsa. Serveer de rest van de salsa ernaast.
Tip van FitChef
1. Voeg wat verse koriander toe aan de salsa.
2. Serveer de taco's met een handje gemengde sla.