Tuinbonen couscous met pittige kabeljauw

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
528kcal Per persoon
Eiwit
37g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 1 ui
  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 70 gram couscous
  • ½ theelepel sambal
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Snipper de ui.
  2. Overgiet de tuinbonen in een vergiet met kokend water en laat ze ontdooien.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de ras el hanout erdoor en bak nog 1 minuut. Schep van het vuur de couscous en tuinbonen erdoor en schenk er 150-200 ml kokend water bij. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Wrijf intussen de kabeljauwfilet in met de rest van de olie en sambal. Bak de kabeljauwfilet in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel.
  5. Schep de tuinbonencouscous in een diep bord en leg de gebakken kabeljauwfilet ernaast.

Tip van FitChef

1. Garneer met verse peterselie.
2. Let bij het kopen van vis op het MSC- of ASC-vignet, dat betekent dat je milieuvriendelijk gevangen vis (MSC) of milieuvriendelijk gekweekte vis (ASC) hebt. 
3. Wrijf de kabeljauwfilet in met harissa in plaats van sambal.