Nieuw!
Couscous met broccoli & Aziatisch gehakt
Couscous met broccoli & Aziatisch gehakt
738kcal Per persoon
43g Eiwitten
84g Kh
26g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram wortel
- 1 bosuitje
- 1 cm gember (7 g)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 70 gram couscous
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in dunne reepjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Snijd de gember fijn.
- Zet ondertussen de broccoliroosjes op in een pan met water en kook beetgaar in 4 minuten.
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de wortel en ui toe aan de pan en bak dit 3 minuten. Voeg het gehakt, de knoflook en de gember doe. Bak dit gaar in 5 minuten. Voeg de sojasaus, honing en bosui toe en verwarm dit nog 1 minuut mee. Breng naar wens op smaak met peper.
- Serveer het gehakt met de couscous en broccoli op een bord.
Tip van FitChef
Deze couscous met broccoli en Aziatisch gehakt is ook lekker met wat sesamzaadjes.