Nieuw!
Puntpaprika gevuld met zoete couscous
Puntpaprika gevuld met zoete couscous
524kcal Per persoon
18g Eiwitten
93g Kh
9g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- 4 abrikozen, gedroogd
- 70 gram couscous
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Verdeel de puntpaprika met de snijkanten naar boven over de bakplaat. Rooster 13 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Doe dit samen met de couscous, ras el hanout en kaneel in een schaaltje en roer door elkaar. Giet kokend water over de couscous tot de couscous net onder water staat. Roer door, dek het schaaltje af met een bord of deksel en laat zo 5 minuten wellen.
- Haal de paprikahelften uit de oven en leg deze op een bord. Roer de couscous los met een vork en verdeel dit vervolgens over de paprika. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel dit over de paprikahelften. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
1. Vervang de geitenkaas ook eens door feta.
2. Ook lekker om wat vers gesneden kruiden zoals peterselie of munt aan de couscous toe te voegen na bereiding.