Nieuw!
Couscous met geroosterde pompoen & falafel
Couscous met geroosterde pompoen & falafel
783kcal Per persoon
24g Eiwitten
107g Kh
29g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 200 gram pompoenstukjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 25 gram rozijnen
- 70 gram couscous
- 8 falafel balletjes
- 1 schijfje verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de paprika in grove stukken en het bosuitje in ringetjes. Meng de paprika in een kom met de pompoen, de helft van de olie, komijnpoeder, peper en zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
- Doe ondertussen de rozijnen samen met de couscous in een kom. Schenk er kokend water overheen tot het net onder water staat en dek de kom af. Laat 5 minuten zo staan.
- Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de falafel goudkleurig in 3 minuten.
- Roer de couscous en de rozijnen door met een vork. Meng dit in een grote kom met de bosui, geroosterde groenten en falafel.
- Serveer in een kom of diep bord. Verkruimel de geitenkaas erover.
Tip van FitChef
Deze couscous met geroosterde pompoen en falafel is lekker met verse peterselie en granaatappelpitjes.