Nieuw!
Couscous met kip & snijbonen
Couscous met kip & snijbonen
537kcal Per persoon
40g Eiwitten
77g Kh
8g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen
- 125 gram kipfilet
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 70 gram couscous
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 30 gram rozijnen
Lekker, simpel en gezond. Dat is deze couscous met kip en snijbonen zeker. Voor de afwisseling kun je het ook eens klaarmaken met quinoa in plaats van couscous. Quinoa is er in meerdere kleuren en heeft een nootachtige smaak.
Zo maak je dit recept
- Snijd de snijbonen in dunne schuine reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Meng de kipfilet in een schaaltje met de olie en de ras el hanout. Laat dit even marineren.
- Zet de snijbonen op in een pan met water en kook in 8-10 minuten gaar. Giet daarna af.
- Doe de couscous, kurkuma en rozijnen in een schaaltje en schenk er zoveel water over dat de couscous net onder water staat. Dek het schaaltje af met een bord en laat 6-8 minuten wellen. Roer erna los met een vork.
- Bak ondertussen de kip in een pan in zo’n 5 minuten gaar.
- Serveer de couscous met de kip en snijbonen.
Tip van FitChef
1. Hou je van pittig? Roer dan wat sambal door de marinade van de kipfilet.
2. Garneer de couscous met een in ringetjes gesneden lente-uitje of met wat fijngehakte nootjes.