Nieuw!
Couscous met kip tandoori & tuinerwten
Couscous met kip tandoori & tuinerwten
664kcal Per persoon
44g Eiwitten
92g Kh
13g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 70 ml halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kaneel (1 g)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- ½ limoen
- 70 gram couscous
- ½ blokje groentebouillon
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bosuitje
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 10 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Meng in een kom de yoghurt, tomatenpuree, komijn, kaneel, kerrie en een eetlepel limoensap. Roer goed door elkaar en roer de kipfiletblokjes door de marinade. Laat even zo staan.
- Bereid de couscous met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de tuinerwten in 4 minuten gaar in een pan met water.
- Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp het plakje gember.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en gember twee minuten. Voeg de kip met marinade toe aan de pan, roer goed door en bak dit zo’n 5 minuten tot de kip gaar is. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Roer de bosui en rozijnen door de gewelde couscous.
- Serveer de couscous met tuinerwten en de kip tandoori op een bordje.
Tip van FitChef
1. Voeg een mespuntje cayennepeper toe aan de kip tandoori.
2. Breng de couscous op smaak met wat verse peterselie en/of munt.