Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Couscous met kip, verse spinazie & feta

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscous met kip, verse spinazie & feta
753kcal Per persoon
Eiwit
50g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
36g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 30 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Makkelijker wordt het niet! Geniet van deze couscous met kip, verse spinazie en feta. Vergeet ook zeker niet om onze tips eens uit te proberen, zoals bijvoorbeeld het garneren met lekker frisse granaatappelpitjes. Zo smaakt je gerecht steeds weer anders!

Zo maak je dit recept

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. Verwarm vervolgens de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de kipreepjes en paprikapoeder toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de spinazie toe en bak even mee. Laat op laag vuur staan.
  4. Meng de mayonaise met de yoghurt in een bakje en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de couscous af en serveer in ruime schaal. Meng de mayonaise-yoghurt saus door de couscous en voeg de ui en kip toe.
  6. Serveer de couscous met de kip en spinazie in een diep bord. Verkruimel de feta over het gerecht. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Heerlijk met wat granaatappelpitjes eroverheen.
2. Kies eens voor geitenkaas in plaats van feta.