Couscous met spruitjes & rozijnen
Couscous met spruitjes & rozijnen
768kcal Per persoon
51g Eiwitten
100g Kh
18g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 1 appel
- 150 gram kipfilet
- 225 gram spruitjes (diepvries)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 30 gram rozijnen
- 1 ½ theelepel ras el hanout (3 g)
Couscous met spruitjes en rozijnen is een verrassend lekkere combinatie! Je zet dit Oosterse gerecht met oer-Hollandse spruiten al in 20 minuten op tafel. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de appel in blokjes.
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Bak de kipfilet in de helft van de olie in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Bereid de spruitjes beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en bak de appel, rozijnen en ras el hanout 1 minuut. Voeg de spruitjes met een scheutje water toe en warm even mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de kipfilet in plakjes en serveer met de spruitjes en couscous.
Tip van FitChef
Dit gerecht is nog lekkerder als je er wat chilivlokken overheen strooit.