Nieuw!
Couscous salade met falafel & curry dressing
Couscous salade met falafel & curry dressing
677kcal Per persoon
17g Eiwitten
102g Kh
22g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 25 gram rozijnen
- 1 bosuitje
- 2 stengels bleekselderij
- 100 gram wortel julienne
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 6 falafel balletjes
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
Zo maak je dit recept
- Doe de couscous samen met de rozijnen in een kom en schenk er gekookt water over tot de couscous net onder water staat. Dek de kom af met een bord en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Snijd het bosuitje in ringetjes. Was de bleekselderij en snijd in plakjes. Doe de bosui, bleekselderij en de wortel in een kom.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
- Maak een dressing van de rest van de olie, azijn, honing, kerrie en kurkuma.
- Doe de couscous in de kom bij de groenten, giet de dressing erover en hussel alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscoussalade op een bord en leg de falafelballetjes erbij.
Tip van FitChef
Garneer deze couscoussalade met verse peterselie of koriander.