Kikkererwten groentestoofpot met couscous

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
570kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
85g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
25g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram spruitjes (diepvries)
  • 70 gram couscous
  • 1 ui
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel tijm, gedroogd
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de spruitjes beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. 
  3. Snijd de ui in dunne partjes en snijd de wortel in plakjesSnijd de spruitjes doormidden.
  4. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de ui en wortel erdoor en strooi er tijm met wat zout en versgemalen peper over. Sprenkel er wat water over en smoor afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Schep de kikkererwten en de spruitjes door het groentemengsel en warm alles nog even goed door. 
  5. Serveer de couscous met de groentestoofpot in een diep bord.

Tip van FitChef

Deze groentestoofpot van kikkererwten met couscous is lekker met verse koriander.