Kikkererwten groentestoofpot met couscous
Kikkererwten groentestoofpot met couscous
570kcal Per persoon
24g Eiwitten
85g Kh
15g Vetten
25g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram spruitjes (diepvries)
- 70 gram couscous
- 1 ui
- 150 gram wortel
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
- 150 gram kikkererwten, uit blik
Zo maak je dit recept
- Bereid de spruitjes beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de ui in dunne partjes en snijd de wortel in plakjes. Snijd de spruitjes doormidden.
- Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem. Schep de ui en wortel erdoor en strooi er tijm met wat zout en versgemalen peper over. Sprenkel er wat water over en smoor afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Schep de kikkererwten en de spruitjes door het groentemengsel en warm alles nog even goed door.
- Serveer de couscous met de groentestoofpot in een diep bord.
Tip van FitChef
Deze groentestoofpot van kikkererwten met couscous is lekker met verse koriander.