Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Couscoussalade met runderreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscoussalade met runderreepjes
634kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
78g Kh
Vetten
21g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • ½ citroen
  • 100 gram runderreepjes
  • 1 theelepel ras el hanout (2 g)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in de breedte in reepjes.
  3. Verwarm ⅓ van de olie in een pan. Bak hierin de paprikareepjes 4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Meng in een schaal de couscous, komkommer, tomaat en puntpaprika door elkaar. Besprenkel met de helft van het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de runderreepjes in een schaaltje met ⅓ van de olie en de ras el hanout. Bak de reepjes in de koekenpan in 4 minuten gaar en goudbruin. Voeg de helft van de honing toe en bak een minuutje mee.
  6. Maak de dressing door de overgebleven olie samen met de andere helft van de honing, mosterd en wat citroensap in een schaaltje door elkaar te roeren.
  7. Serveer de couscoussalade op een (diep)bord, leg de runderreepjes op de salade en serveer met de dressing erbij of giet deze over de salade.

Tip van FitChef

1. Vervang in deze couscoussalade de couscous eens door quinoa.
2. Het is lekker om gegrilde courgette toe te voegen.