Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Marokkaanse couscous met groenten, kip & rozijnen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Marokkaanse couscous met groenten, kip & rozijnen
644kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
93g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 courgette
  • 50 gram wortel
  • 75 gram aardappelen, iets kruimig
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • 10 gram rozijnen
  • 1 theelepel honing (8 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous samen met een half bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in reepjes. Schil de wortel en aardappel en snijd deze ook in gelijke repen/partjes. Plaats de groenten in een pan met water en voeg de andere helft van het bouillonblokje toe. Kook 10 minuten tot de groenten gaar zijn.
  3. Snijd de ui in partjes, pers het teentje knoflook en rasp het plakje gember.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Meng in een schaaltje de kip met de ui, knoflook, gember, olie, kurkuma, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel en wat peper en zout.
  6. Verwarm een koekenpan. Bak het kipmengsel op middelhoog vuur zo’n 4 minuten. Voeg 3 à 4 eetlepels van de bouillon waar de groenten in koken toe, roer de rozijnen en honing door de kip en laat de kip nog even op laag vuur sudderen voor zo’n 3 minuten.
  7. Roer de couscous los met een vork.
  8. Leg de couscous in een hoopje op een bord. Leg de groenten hier tegenaan en leg het kip-rozijnenmengsel er bovenop.

Tip van FitChef

1. Garneer met verse peterselie.
2. Voeg wat pit toe aan de Marokkaanse couscous door het te serveren met wat harissa.