Nieuw!
Marokkaanse couscous met groenten, kip & rozijnen
Marokkaanse couscous met groenten, kip & rozijnen
644kcal Per persoon
38g Eiwitten
93g Kh
13g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 1 blokje groentebouillon
- 1 courgette
- 50 gram wortel
- 75 gram aardappelen, iets kruimig
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 10 gram rozijnen
- 1 theelepel honing (8 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous samen met een half bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in reepjes. Schil de wortel en aardappel en snijd deze ook in gelijke repen/partjes. Plaats de groenten in een pan met water en voeg de andere helft van het bouillonblokje toe. Kook 10 minuten tot de groenten gaar zijn.
- Snijd de ui in partjes, pers het teentje knoflook en rasp het plakje gember.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Meng in een schaaltje de kip met de ui, knoflook, gember, olie, kurkuma, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel en wat peper en zout.
- Verwarm een koekenpan. Bak het kipmengsel op middelhoog vuur zo’n 4 minuten. Voeg 3 à 4 eetlepels van de bouillon waar de groenten in koken toe, roer de rozijnen en honing door de kip en laat de kip nog even op laag vuur sudderen voor zo’n 3 minuten.
- Roer de couscous los met een vork.
- Leg de couscous in een hoopje op een bord. Leg de groenten hier tegenaan en leg het kip-rozijnenmengsel er bovenop.
Tip van FitChef
1. Garneer met verse peterselie.
2. Voeg wat pit toe aan de Marokkaanse couscous door het te serveren met wat harissa.