Curry met bloemkool & sperziebonen
Curry met bloemkool & sperziebonen
327kcal Per p
9g Eiwitten
30g Kh
19g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram aardappelen, iets kruimig
- 75 gram bloemkoolroosjes
- 75 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 75 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 50 ml kokosmelk
- 175 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook de bloemkoolroosjes en sperziebonen vier minuten.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Doe de olijfolie in een pan, fruit hierin de ui samen met het kerriepoeder. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en bak deze zo’n 4 minuten mee tot ze bijna gaar zijn. Voeg in de laatste minuten de champignons toe. Voeg hierna de bloemkool en sperziebonen toe en bak ook nog even mee.
- Giet de kokosmelk er samen met de tomatenblokjes bij en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Serveer de curry in een diep bord.
Tip van FitChef
1. Garneer deze curry met bloemkool en sperziebonen met verse koriander.
2. Het is ook lekker om wat verse gember en een fijngesneden rood pepertje mee te bakken.
3. Combineer het ook eens met broccolirijst.