Nieuw!
Curry met broccolirijst, bloemkool & sperziebonen
Curry met broccolirijst, bloemkool & sperziebonen
280kcal Per persoon
11g Eiwitten
16g Kh
19g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram bloemkoolroosjes
- 75 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ui
- 75 gram champignons
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 50 ml kokosmelk
- 150 gram tomatenblokjes
- 100 gram broccolirijst
Zo maak je dit recept
- Kook de bloemkoolroosjes en sperziebonen vier minuten.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Doe de olijfolie in een pan, fruit hierin de ui samen met het kerriepoeder. Voeg de champignons toe en bak zo'n 3 minuten. Voeg hierna de bloemkool en sperziebonen toe en bak ook nog even mee.
- Giet de kokosmelk er samen met de tomatenblokjes bij en laat nog 5 minuten pruttelen.
- Bereid ondertussen de broccolirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de broccolirijst met de curry.
Tip van FitChef
1. Garneer deze curry met bloemkool en sperziebonen met verse koriander.
2. Het is ook lekker om verse gember en een fijngesneden rood pepertje mee te bakken.