Curry met gehaktballetjes, sperziebonen & bloemkoolrijst
Curry met gehaktballetjes, sperziebonen & bloemkoolrijst
497kcal Per persoon
30g Eiwitten
27g Kh
30g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Maak het gehakt in een kom los met een vork en meng met wat peper en zout. Kneed het gehakt door en maak er met je handen kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe. Bak een minuutje mee. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze rondom bruin. Zet het vuur wat lager, voeg tuinerwten, sperziebonen, rode curry pasta, kokosmelk en 50 ml water toe aan de pan. Laat het geheel nog zo’n 6 minuten zacht verwarmen met het deksel op de pan.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de curry op een (diep) bord samen met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Garneer deze curry met gehaktballetjes met verse koriander of peterselie.