Nieuw!
Curry met krieltjes, bloemkool & kabeljauw
Curry met krieltjes, bloemkool & kabeljauw
468kcal Per persoon
29g Eiwitten
47g Kh
19g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 200 gram krieltjes
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
- 50 ml kokosmelk
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
Deze heerlijke curry met krieltjes, bloemkool en kabeljauw zet je al binnen 20 minuten op tafel. Een makkelijke én lekkere manier om wat vaker vis te eten!
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw op een bordje ontdooien.
- Doe de krieltjes en de bloemkool in een pan met ruim water en kook dit alvast 4 minuten voor. Giet dan af.
- Verwarm de olie in een pan. Bak de kabeljauwfilet 3 minuten. Voeg de bloemkool, krieltjes en kerrie toe en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en 50 ml water toe aan de pan. Laat het geheel met de deksel op de pan nog zo’n 5 minuten sudderen. Voeg in de laatste 2 minuten de tuinerwten toe en verwarm deze mee.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Bij deze curry met krieltjes, bloemkool en kabeljauw is het ook lekker om een in ringetjes gesneden rood pepertje mee te bakken.