Nieuw!
Curry met groene asperges, kikkererwten & bloemkoolrijst
Curry met groene asperges, kikkererwten & bloemkoolrijst
346kcal Per persoon
14g Eiwitten
29g Kh
19g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 50 gram wortel
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 ml kokosmelk
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook en plakje gember fijn. Snijd de wortel in plakjes en halveer de aspergepunten. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe. Bak een minuutje mee. Voeg wortel, aspergepunten, kerrie en kurkuma toe aan de pan. Bak dit 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk samen met 50 ml water toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat zachter. Voeg de doperwten en kikkererwten toe en laat het geheel nog zo’n 4 minuten zacht doorverwarmen. Breng de curry op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de curry met de bloemkoolrijst op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Garneer de curry met verse peterselie of koriander.