Curry met runderreepjes, bloemkoolrijst & tuinbonen
Curry met runderreepjes, bloemkoolrijst & tuinbonen
493kcal Per persoon
43g Eiwitten
22g Kh
26g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram runderreepjes
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 tomaat
- 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Bereid de tuinbonen beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Pers de knoflook erboven uit. Schep de runderreepjes en kerriepoeder erdoor en roerbak 2-3 minuten.
- Snijd intussen de tomaat in stukjes. Schep de tuinbonen en stukjes tomaat met wat zout en peper door het vlees en roerbak nog 2-3 minuten.
- Roer de yoghurt en zo nodig een scheutje water erdoor en warm de curry al roerend goed door.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de curry met runderreepjes met de rijst.
Tip van FitChef
Varieer in deze curry met kruiden als kurkuma, verse gember, komijn of cayennepeper voor extra pit.