Nieuw!
Curry met wortel, pastinaak & bonen
Curry met wortel, pastinaak & bonen
396kcal Per persoon
18g Eiwitten
45g Kh
16g Vetten
21g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 100 gram wortel
- 1 pastinaak
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 ml kookzuivel
- 125 gram cannellini bonen
- 200 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de wortel en de pastinaak samen met de kerriepoeder en kurkuma toe. Bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de kookzuivel samen met 50 ml water toe en stoof de groenten op laag vuur in 7 minuten gaar tot de curry indikt. Voeg in de laatste minuut de bonen toe. Breng de curry op smaak met peper en zout.
- Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
- Serveer de curry samen met de bloemkoolrijst op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Serveer deze curry met wortel, pastinaak en bonen met verse peterselie en plakjes komkommer.