Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Curry met wortel, pastinaak & bonen

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Curry met wortel, pastinaak & bonen
396kcal Per persoon
Eiwitten
18g Eiwitten
Kh
45g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
21g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 100 gram wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • 50 ml kookzuivel
  • 125 gram cannellini bonen
  • 200 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de wortel in plakjes. Schil de pastinaak en snijd in plakjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan de wortel en de pastinaak samen met de kerriepoeder en kurkuma toe. Bak dit 3 minuten mee. Voeg vervolgens de kookzuivel samen met 50 ml water toe en stoof de groenten op laag vuur in 7 minuten gaar tot de curry indikt. Voeg in de laatste minuut de bonen toe. Breng de curry op smaak met peper en zout.
  3. Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten.
  4. Serveer de curry samen met de bloemkoolrijst op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Serveer deze curry met wortel, pastinaak en bonen met verse peterselie en plakjes komkommer.