Dubbele bietenburger met tomatensalade
Dubbele bietenburger met tomatensalade
530kcal Per persoon
24g Eiwitten
52g Kh
25g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 mini rode biet, gekookt
- 75 gram kikkererwten, uit blik
- 50 gram witte kaas (feta)
- 2 tomaten
- ¼ komkommer
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 bol, volkoren
Zo maak je dit recept
- Haal eventueel het velletje van het bietje en snijd in blokjes.
- Schep de kikkererwten in een vergiet en spoel af met water. Verkruimel de feta. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.
- Pureer het bietje, 25 gram feta, kikkererwten, havermout, peper en zout in de keukenmachine tot een puree. Vorm 2 kleine burgers van de bietenpuree. Laat ze even 10 minuten rusten op een bordje om wat steviger te worden.
- Schep de tomaten en komkommer om in een kom met de rest van de feta.
- Verwarm de olie in koekenpan en bak de bietenburgers in 5-8 minuten op matig vuur goudbruin en gaar.
- Beleg het broodje met de burgers en steek er een prikker in. Serveer met de tomatensalade.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
1. Geen keukenmachine? Pureer het bietje in een hoge kom met de staafmixer.
2. Verdeel wat rucola of veldsla over het broodje.