Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Dubbele bietenburger met tomatensalade

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Dubbele bietenburger met tomatensalade
530kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
52g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 mini rode biet, gekookt
  • 75 gram kikkererwten, uit blik
  • 50 gram witte kaas (feta)
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • 25 gram havermout
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 bol, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Haal eventueel het velletje van het bietje en snijd in blokjes.
  2. Schep de kikkererwten in een vergiet en spoel af met water. Verkruimel de feta. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.
  3. Pureer het bietje, 25 gram feta, kikkererwten, havermout, peper en zout in de keukenmachine tot een puree. Vorm 2 kleine burgers van de bietenpuree. Laat ze even 10 minuten rusten op een bordje om wat steviger te worden.
  4. Schep de tomaten en komkommer om in een kom met de rest van de feta. 
  5. Verwarm de olie in koekenpan en bak de bietenburgers in 5-8 minuten op matig vuur goudbruin en gaar.
  6. Beleg het broodje met de burgers en steek er een prikker in. Serveer met de tomatensalade.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Tip van FitChef

1. Geen keukenmachine? Pureer het bietje in een hoge kom met de staafmixer.
2. Verdeel wat rucola of veldsla over het broodje.