Nieuw!
Falafel bowl met ras el hanout krieltjes & aubergine
Falafel bowl met ras el hanout krieltjes & aubergine
479kcal Per persoon
14g Eiwitten
58g Kh
21g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram krieltjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 5 falafel balletjes
- 1 aubergine
- 1 handje veldsla (30 g)
- 1 eetlepel hummus (20 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de krieltjes. Meng de krieltjes in een schaaltje met de helft van de olie, ras el hanout en wat peper en zout. Leg de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet dit in de oven. Bak de krieltjes in 17 minuten goudbruin en krokant. Leg de falafelballetjes de laatste 8 minuten ook op de bakplaat en bak deze goudbruin in de oven.
- Snijd de aubergine in plakken. Smeer de plakjes aubergine in met de andere helft van de olie en breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm een (grill)pan en grill hierin de aubergineplakken 2 minuten per kant.
- Verdeel de sla over een schaal en leg hier de krieltjes, aubergine en falafel bij. Serveer met de hummus.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Deze falafel bowl is ook lekker met een dressing van 2 eetlepels yoghurt, kneepje citroensap, knoflook, honing en wat mosterd.