Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Witlof met gehakt uit de oven

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Witlof met gehakt uit de oven
513kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 witlof
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Witlof met ham en kaas uit de oven; wie kent deze klassieker niet? Vaak wordt dit geserveerd met aardappelpuree. Lekker, maar ook vol koolhydraten. Dit keer hebben wij een heerlijke en koolhydraatarme variant bedacht met een moderne twist. We maken het nu eens met gehakt wat perfect op smaak wordt gebracht met de chilisaus en Italiaanse kruiden. Enjoy!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Snijd de onderkant van de stronken witlof, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Kook het 3 minuten in de pan met kokend water. Laat daarna uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm de olie in een pan en bak de ui en paprika 4 minuten. Voeg dan het gehakt en de Italiaanse kruiden doe en bak dit nog 2 minuten mee. Roer de chilisaus door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de witlof in een ovenschaal, vul met het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 12 minuten in de oven.
  6. Serveer de witlof met gehakt op een bord.

Tip van FitChef

Dit gerecht is lekker met wat verse peterselie.