Nieuw!
Enchilada’s met groenten & gehakt
Enchilada’s met groenten & gehakt
623kcal Per persoon
37g Eiwitten
52g Kh
29g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 25 gram maïs
- 25 gram kidneybonen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 250 gram roerbakgroente
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 100 gram tomatenblokjes
- 1 tortilla wrap, meergranen
- 20 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper fijn. Spoel de maïs en kidneybonen samen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe, samen met het paprika- en komijnpoeder en rul het gehakt zo’n 4 minuten. Doe de roerbakgroenten in de pan en bak 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Roer de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen door het gehakt en laat dit 4 minuten op hoog vuur mee verwarmen. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de tortilla met het groente-gehaktmengsel. Rol de tortilla op en leg in een ovenschaaltje. Verdeel de overgebleven saus over en naast de enchilada en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Zet het schaaltje zo’n 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de enchilada knapperig is.
- Serveer op een bord of direct in het ovenschaaltje.
Benodigdheden:
- Ovenschaal
Tip van FitChef
1. Gebruik eens een jalapeñopeper in plaats van een rode peper.
2. Garneer deze enchilada's met ringetjes bosui.