Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Enchilada’s met groenten & gehakt

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Enchilada’s met groenten & gehakt
623kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
52g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • ½ ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ½ rode peper
  • 25 gram maïs
  • 25 gram kidneybonen
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 250 gram roerbakgroente
  • 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 tortilla wrap, meergranen
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper fijn. Spoel de maïs en kidneybonen samen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe, samen met het paprika- en komijnpoeder en rul het gehakt zo’n 4 minuten. Doe de roerbakgroenten in de pan en bak 4 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Roer de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen door het gehakt en laat dit 4 minuten op hoog vuur mee verwarmen. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de tortilla met het groente-gehaktmengsel. Rol de tortilla op en leg in een ovenschaaltje. Verdeel de overgebleven saus over en naast de enchilada en strooi de geraspte kaas eroverheen.
  5. Zet het schaaltje zo’n 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de enchilada knapperig is.
  6. Serveer op een bord of direct in het ovenschaaltje.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Tip van FitChef

1. Gebruik eens een jalapeñopeper in plaats van een rode peper.
2. Garneer deze enchilada's met ringetjes bosui.