Falafel bowl met gele bloemkoolrijst & salade
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 8 cherry tomaten
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 35 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 8 falafel balletjes
- 100 gram bloemkoolrijst
Deze falafel bowl met gele bloemkoolrijst en salade is niet alleen prachtig om te zien, het is ook absoluut een feest voor je smaakpapillen! Nog leuker is dat je er maar een kwartier voor in de keuken hoeft te staan. Toch zin om er wat meer tijd in te steken? Maak dan de falafel eens zelf. Zie hieronder bij Tip van FitChef.
Zo maak je dit recept
- Doe de spinazie in een diep bord of kom. Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in blokjes en de ui in halve ringen. Verkruimel de feta. Doe dit bij de spinazie in de kom.
- Verwarm de olie in een pan en bak de falafelballetjes in 4 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de bloemkoolrijst en kurkuma aan toe. Kook gaar in 2 minuten.
- Giet de bloemkoolrijst af en laat 1 minuut afkoelen.
- Verdeel de bloemkoolrijst met de falafelballetjes en salade in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Je kunt de falafel voor deze falafelbowl ook zelf maken! Spoel hiervoor 125 gram kikkererwten af met water en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Snipper een halve rode ui en snijd een teentje knoflook grof. Doe de knoflook en de de ui samen met de kikkererwten, 1 eetlepel havermout, 1 eetlepel citroensap, komijnpoeder, chilipoeder en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Pulseer de ingrediënten kort door elkaar tot een grof deeg ontstaat. Vorm met je handen balletjes van het deeg en druk deze plat.