Nieuw!

Falafel bowl met groenten & knoflook dressing

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
357kcal Per persoon
Eiwit
14g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 6 falafel balletjes
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel halfvolle yoghurt
  • ½ citroen
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika in repen.
  2. Maak in een klein kommetje een marinade van de kerrie, kurkuma en de olie.
  3. Leg de bloemkoolroosjes samen met de paprika op de bakplaat. Schenk de marinade erover en hussel door elkaar tot alles goed bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Leg de falafelballetjes de laatste 6 minuten op de bakplaat bij de groenten en verwarm deze mee.
  5. Pers ondertussen het teentje knoflook. Maak vervolgens in een kommetje een dressing van de yoghurt, 1 eetlepel citroensap en knoflook. 
  6. Verdeel de sla in een diep bord en leg de geroosterde groenten en falafel erbij. Serveer de falafelbowl met de knoflookdressing.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Maak de dressing voor de falafelbowl nog lekkerder met wat honing, mosterd en paprikapoeder.