Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen
Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen
610kcal Per persoon
35g Eiwitten
57g Kh
27g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 1 beschuit, volkoren
- 100 gram rundergehakt, mager
- 25 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel halfvolle melk (15 ml)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 225 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Breng ruim water met wat zout aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
- Verkruimel de beschuit. Meng in een kom het gehakt met de feta, het beschuitkruim, melk en de helft van de Italiaanse kruiden. Voeg zout en peper toe. Vorm hiervan gehaktballetjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak ze gaar in 10 minuten.
- Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even nastomen. Bestrooi de gekookte aardappelen met wat zout en de rest van de Italiaanse kruiden.
- Serveer de aardappelen met de gehaktballen en de sperziebonen.
Tip van FitChef
Bij deze gehaktballetjes kun je prima experimenteren met andere, verse of gedroogde, kruiden!