Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen

  • 25 minuten
  • 1 persoon
Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen
795kcal Per persoon
Eiwit
45g Eiwit
Koolhydraten
66g Koolhydraten
Vet
39g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen, iets kruimig
  • 1 beschuit, volkoren
  • 150 gram rundergehakt
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng ruim water met wat zout aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  3. Verkruimel de beschuit. Meng in een kom het gehakt met de feta, het beschuitkruim, melk en de helft van de Italiaanse kruiden. Voeg zout en peper toe. Vorm hiervan gehaktballetjes.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak ze gaar in 10 minuten.
  5. Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan even nastomen. Bestrooi de gekookte aardappelen met wat zout en de rest van de Italiaanse kruiden. 
  7. Serveer de aardappelen met de gehaktballen en de sperziebonen.

Tip van FitChef

Bij deze gehaktballetjes kun je prima experimenteren met andere, verse of gedroogde, kruiden!