Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen
Kruidige gehaktballetjes met sperziebonen
626kcal Per persoon
35g Eiwitten
61g Kh
27g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen, iets kruimig
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 25 gram witte kaas (feta)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 250 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 17 minuten gaar.
- Doe het gehakt in een kom. Verkruimel de feta erboven en doe de helft van de Italiaanse kruiden erbij samen met wat peper en zout. Kneed alles door elkaar en vorm er met je handen kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet het vuur wat lager en bak ze gaar in 10 minuten.
- Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de aardappels af. Voeg de melk en andere helft van de Italiaanse kruiden toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de aardappelen met de gehaktballen en de sperziebonen.
Tip van FitChef
Bij deze gehaktballetjes kun je prima experimenteren met andere, verse of gedroogde, kruiden.