Kabeljauw met mosterdpuree & bietjes
432 kcal  per persoon
28g  Eiwitten
75g  Kh
2g  Vetten
16g  Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 4 mini rode bietjes, gekookt
- 1 appel
- 1 rode ui
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 40 ml halfvolle melk
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw in een vergiet ontdooien.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels in 18 minuten gaar.
- Haal eventueel het velletje van de bietjes en snijd ze in parten. Snijd de appel in blokjes en snipper de ui.
- Bestrijk de kabeljauw met de helft van de mosterd en bestrooi met peper en zout. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw goudbruin en gaar.
- Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de ui. Voeg de appel en bietjes toe en verwarm 2 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en de rest van de mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de mosterdpuree met de bietjes en de kabeljauw.
Tip van FitChef
Wat verse peterselie is lekker over de mosterdpuree en kabeljauw.



