Nieuw!
Rijst met tofu & sugar snaps in zwarte bonensaus
Rijst met tofu & sugar snaps in zwarte bonensaus
563kcal Per persoon
28g Eiwitten
69g Kh
19g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 60 gram zilvervliesrijst
- 175 gram sugar snaps
- 100 gram tofu, naturel
- 60 gram zwarte bonen
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de sugar snaps toe aan een pan met ruim kokend water en kook beetgaar in 5 minuten.
- Snijd de tofu in blokjes en dep deze droog. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Pers het teentje knoflook en snijd de rode peper fijn.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de tofu in 5 minuten goudbruin. Haal dit uit de pan en leg even apart op een bordje.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Voeg hier de zwarte bonen, knoflook, rode peper, sojasaus en ketjap aan toe. Verwarm dit 2 minuten, voeg 50 ml water toe en verwarm dit 2 minuten mee. Pureer de zwarte bonen met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met wat peper.
- Voeg de tofublokjes en sugarsnaps toe aan de zwarte bonen saus, verwarm een minuutje mee en roer alles goed door. Serveer dit op een bordje samen met de rijst.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat schijfjes komkommer bij deze rijst met tofu en sugar snaps in zwarte bonensaus te serveren.