Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Frittata met groene asperges, spinazie & geitenkaas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Frittata met groene asperges, spinazie & geitenkaas
426kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
8g Kh
Vetten
32g Vetten
Vezels
5g Vezels

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram groene aspergepunten (diepvries)
  • 100 gram spinazie
  • 2 eieren
  • 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 schijfjes verse geitenkaas
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bosui in ringetjes en pers het teentje knoflook.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook samen met de bosui een minuutje. Voeg de groene asperges toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en bak mee tot deze slinkt.
  4. Vet met de andere helft van de olie het ovenschaaltje in. Schep het spinazie en groene asperge mengsel in het schaaltje.
  5. Klop in een apart schaaltje de eieren los samen met de yoghurt en wat peper en zout. Giet het eimengsel in het ovenschaaltje. Verkruimel de schijfjes geitenkaas over de frittata.
  6. Bak de frittata 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer in het ovenschaaltje.

Benodigdheden:

  • Ovenschaal

Tip van FitChef

Deze frittata met groene asperges is ook lekker met feta in plaats van geitenkaas.