Nieuw!
Frittata met groene asperges, spinazie & geitenkaas
Frittata met groene asperges, spinazie & geitenkaas
426kcal Per persoon
27g Eiwitten
8g Kh
32g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 100 gram spinazie
- 2 eieren
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 2 schijfjes verse geitenkaas
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bosui in ringetjes en pers het teentje knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook samen met de bosui een minuutje. Voeg de groene asperges toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en bak mee tot deze slinkt.
- Vet met de andere helft van de olie het ovenschaaltje in. Schep het spinazie en groene asperge mengsel in het schaaltje.
- Klop in een apart schaaltje de eieren los samen met de yoghurt en wat peper en zout. Giet het eimengsel in het ovenschaaltje. Verkruimel de schijfjes geitenkaas over de frittata.
- Bak de frittata 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer in het ovenschaaltje.
Benodigdheden:
- Ovenschaal
Tip van FitChef
Deze frittata met groene asperges is ook lekker met feta in plaats van geitenkaas.