Gado gado met gele bloemkoolrijst & tempeh
Gado gado met gele bloemkoolrijst & tempeh
660kcal Per persoon
31g Eiwitten
39g Kh
42g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- ½ komkommer
- 50 gram taugé
- 50 gram maïs
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 90 gram tempeh, ketjap
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
- ½ theelepel honing (4 g)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
Zo maak je dit recept
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 8 minuten gaar.
- Snijd de komkommer in halve plakjes. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken. Leg de taugé alvast op een diep bord of schaal. Spoel erna de maïs in het vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin.
- Maak de pindadressing door de pindakaas samen met 3 eetlepels gekookt water, de sojasaus, honing en sambal in een schaaltje door elkaar te roeren.
- Kook de bloemkoolrijst samen met de kurkuma in een pan met water in 1-2 minuten gaar.
- Schep de bloemkoolrijst op de schaal bij de taugé en leg hier de sperziebonen, komkommer, maïs en tempehblokjes bij. Verdeel wat peper en zout over het bord. Verdeel de pindadressing over de gado gado of serveer deze er los bij.
Tip van FitChef
De gado gado is lekker met wat seroendeng erbij.