Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gado gado met kip

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gado gado met kip
736kcal Per persoon
Eiwitten
48g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
35g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram krieltjes
  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 50 gram wortel
  • ¼ komkommer
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • ½ theelepel rode currypasta (5 g)
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Gado gado met kip is altijd een goed idee! Door de zelfgemaakte pindasaus is dit een gezonde en slankere versie dan de normale gado gado. Dit gerecht is ook perfect om je kinderen (en jezelf!) heel gemakkelijk heel veel groenten te laten eten.

Zo maak je dit recept

  1. Was de krieltjes goed en halveer deze. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Breng twee pannen met water aan de kook. Doe in één pan de krieltjes en kook ze in 10 minuten gaar. Doe in de andere pan de sperziebonen en het ei. Kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de honing en de helft van de sojasaus toe. Bak de kip hierin nog 4 minuten goudbruin.
  4. Was ondertussen de wortel en komkommer. Snijd de wortel in reepjes en de komkommer in plakjes. Pers het teentje knoflook. Pel het ei en snijd doormidden.
  5. Maak in een schaaltje een sausje van de pindakaas, currypasta, knoflook, kokosmelk, rest van de sojasaus en 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar.
  6. Verdeel de groenten, kip, ei en krieltjes op een bord. Serveer met de pindasaus.

Tip van FitChef

1. Voeg aan de gado gado verse koriander en limoensap toe voor extra smaak.
2. Ook lekker om er geraspte kokos, wat pinda's of gebakken uitjes over te strooien.