Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Gado gado met kip

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Gado gado met kip
736kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
35g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram krieltjes
  • 125 gram kipfilet
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 50 gram wortel
  • ¼ komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel rode currypasta
  • 50 ml kokosmelk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de krieltjes goed en halveer deze. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Breng twee pannen met water aan de kook. Doe in één pan de krieltjes en kook ze in 10 minuten gaar. Doe in de andere pan de sperziebonen en het ei. Kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 2 minuten bakken de honing en de helft van de sojasaus toe. Bak de kip hierin nog 4 minuten goudbruin.
  4. Was ondertussen de wortel en komkommer. Snijd de wortel in reepjes en de komkommer in plakjes. Pers het teentje knoflook.
  5. Maak in een schaaltje een sausje van de pindakaas, currypasta, knoflook, kokosmelk, rest van de sojasaus en 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar.
  6. Verdeel de groenten, kip, ei en krieltjes op een bord. Serveer met de pindasaus.

Tip van FitChef

Voeg aan de gado gado verse koriander en limoensap toe voor extra smaak.