Portobello met doperwten & cottage cheese
Portobello met doperwten & cottage cheese
690kcal Per persoon
32g Eiwitten
34g Kh
47g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 2 portobello's
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 125 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram cottage cheese
- ½ citroen
- 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Vegetarisch koken is echt niet moeilijk. Deze portobello met doperwten en cottage cheese zet je in een kwartier op tafel en is hartstikke lekker. Wedden dat niemand het vlees mist met dit originele recept?
Zo maak je dit recept
- Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en snijd de steeltjes klein. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Pers het teentje knoflook. Hak de noten grof.
- Bestrijk de portobello’s rondom dun met de helft van de olie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin, keer ze na 3-4 minuten.
- Verwarm de rest van de olie in een kleine pan en smoor hierin de erwten met de bosui, knoflook en de steeltjes van de portobello’s op zacht vuur 6-8 minuten tot de erwten ontdooid en warm zijn.
- Kneus het erwtenmengsel met een stamper en meng ¾ van de cottage cheese, een eetlepel citroensap, wat citroenrasp en de tijm met wat zout en peper erdoor. Warm al roerend nog heel even door.
- Vul de portobello’s hoog op met het doperwtenmengsel en zet ze op een bord. Schep er een dot cottage cheese op en strooi de gehakte nootjes erover.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Heb je nog wat over van het tuinerwtenmengsel? Dit smaakt de volgende dag heerlijk op een geroosterd broodje.
2. Garneer met verse tijm.