Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Portobello met doperwten & cottage cheese

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Portobello met doperwten & cottage cheese
634kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
31g Kh
Vetten
42g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 2 portobello's
  • 1 bosuitje
  • 50 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 125 gram tuinerwten (diepvries)
  • 100 gram cottage cheese
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Vegetarisch koken is echt niet moeilijk. Deze portobello met doperwten en cottage cheese zet je in een kwartier op tafel en is hartstikke lekker. Wedden dat niemand het vlees mist met dit originele recept?

Zo maak je dit recept

  1. Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en snijd de steeltjes klein. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Hak de noten grof.
  2. Bestrijk de portobello's rondom dun met de helft van de olie en rooster ze in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin, keer ze na 3-4 minuten. 
  3. Verwarm de rest van de olie in een kleine pan en smoor hierin de erwten met de bosui en de steeltjes van de portobello's op zacht vuur 6-8 minuten tot de erwten ontdooid en warm zijn. Kneus het erwtenmengsel met een stamper en meng driekwart van de cottage cheese en de tijm met wat zout en peper erdoor. Warm al roerend nog heel even door. 
  4. Vul de portobello's hoog op met het doperwtenmengsel en zet ze op 2 borden. Schep er een dot cottage cheese op en strooi de gehakte nootjes erover.

Benodigdheden:

  • Stamper

Tip van FitChef

1. De portobello's zijn lekker met grof vloerbrood en een salade van spinazie en dunne reepjes venkel.
2. Heb je nog wat over van het tuinerwtenmengsel? Dit smaakt de volgende dag heerlijk op een geroosterd broodje.
3. Vervang de gemengde noten eens door pistachenoten.