Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Portobello met doperwten & cottage cheese

  • 15 minuten
  • 2 personen
Portobello met doperwten & cottage cheese
464kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
32g Koolhydraten
Vet
25g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels dille, vers
  • 60 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 225 gram tuinerwten (diepvries)
  • 200 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Vegetarisch koken is echt niet moeilijk. Dit originele gerecht zet je in een kwartier op tafel.

  1. Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de dille fijn. Hak de pistachenoten grof.
  2. Bestrijk de paddenstoelen rondom dun met de helft van de olie. Rooster de paddenstoelen in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin, keer ze na 3-4 minuten. 
  3. Meng intussen in een kleine pan de bevroren erwten met bosui en de rest van de olie en smoor de erwten op zacht vuur 6-8 minuten tot de erwten ontdooid en warm zijn. Kneus het erwtenmengsel met een stamper en meng driekwart van de cottage cheese en de dille met wat zout en peper erdoor. Warm al roerend nog heel even door. 
  4. Vul de portobello's hoog op met het doperwtenmengsel en zet ze op 2 borden. Schep er een dot cottage cheese op en strooi de gehakte pistachenootjes erover.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

De portobello's zijn lekker met grof vloerbrood en een salade van spinazie en dunne reepjes venkel.