Nieuw!
Garnalen met groene asperges & cherry tomaten
Garnalen met groene asperges & cherry tomaten
264kcal Per persoon
29g Eiwitten
11g Kh
11g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram cherry tomaat
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Haal de garnalen uit de diepvries en laat op een bordje ontdooien.
- Pers het teentje knoflook en halveer de asperges.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de asperges toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de cherrytomaten toe en roerbak het geheel nog zo’n 4 minuten.
- Voeg de garnalen toe aan de pan. Bak deze 2 minuten mee. Voeg sojasaus en 2 eetlepels citroensap toe. Roer alles goed door, verwarm nog even een minuut en zet dan het vuur uit.
- Serveer de roerbakschotel in een diep bord en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Tip van FitChef
1. Het is ook lekker om de groene asperges te grillen in een grillpan.
2. Maak deze garnalen met groene asperges wat pittiger met een snufje chilipoeder of chilivlokken.