Gebakken bloemkoolrijst met zwarte bonen & ei
Gebakken bloemkoolrijst met zwarte bonen & ei
404kcal Per persoon
22g Eiwitten
24g Kh
25g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram bloemkoolrijst
- 2 eieren
- 100 gram wortel
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 50 gram zwarte bonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
- Breek de eieren boven een schaaltje. Klop de eieren los met een vork en wat peper en zout.
- Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg de losgeklopte eieren toe en roerbak tot ze net gaar zijn. Haal de eieren uit de pan en zet apart.
- Verwarm de andere helft van de olie en fruit de ui en knoflook een minuutje. Voeg dan de wortel toe en bak ongeveer 7 minuten tot de wortel wat zachter wordt. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de bloemkoolrijst en zwarte bonen toe aan de pan en roer alles goed door. Voeg dan de sojasaus toe en blijf roeren en bakken tot de bloemkoolrijst licht knapperig wordt. Voeg als laatste het ei en bosui toe en verwarm nog een minuutje mee.
- Serveer de gebakken bloemkoolrijst op een bord.
Tip van FitChef
Garneer met verse koriander en een schijfje limoen.