Gebakken bloemkoolrijst met zwarte bonen & ei
Gebakken bloemkoolrijst met zwarte bonen & ei
341kcal Per persoon
16g Eiwitten
24g Kh
20g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram wortel
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 50 gram zwarte bonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Breek het ei boven een schaaltje. Klop het ei los met een vork en wat peper en zout.
- Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg het losgeklopte ei toe en roerbak tot het net gaar is. Haal het ei uit de pan en zet apart.
- Verwarm de andere helft van de olie en fruit de ui en knoflook een minuutje. Voeg dan de wortel toe en bak ongeveer 7 minuten tot de wortel wat zachter wordt. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 minuten mee.
- Schep de bloemkoolrijst er hand voor hand door. Voeg de zwarte bonen toe aan de pan en roer alles goed door. Voeg dan de sojasaus toe en blijf roeren en bakken tot de bloemkoolrijst licht knapperig wordt. Voeg als laatste het ei en bosui toe en verwarm nog een minuutje mee.
- Serveer de gebakken bloemkoolrijst op een bord.
Tip van FitChef
Garneer met verse koriander en een schijfje limoen.