Nieuw!
Gebakken ei met spinazie & pesto
Gebakken ei met spinazie & pesto
331kcal Per persoon
18g Eiwitten
2g Kh
28g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram spinazie
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel groene pesto (15 g)
- 1 eetlepel zuivelspread (20 g)
- 2 eieren
Op zoek naar een koolhydraatarm en vooral lekker ontbijt? Stop met zoeken en maak dit heerlijke gebakken ei met spinazie en pesto klaar. Dit gerecht zit boordevol eiwitten en zo zorg je voor een gezonde start van je dag!
Zo maak je dit recept
- Snijd de spinazie grof.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de spinazie, pesto en zuivelspread toe en roer goed door elkaar tot de spinazie slinkt. Maak 2 holtes in het spinaziemengsel. Breek de eieren hierin en laat op laag vuur gaar bakken in zo’n 7 minuten, eventueel met deksel op de pan.
- Serveer de gebakken eieren met spinazie en pesto op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Verdeel bij het serveren een eetlepel ricotta over de eieren met spinazie en pesto.