Nieuw!
Gebakken gnocchi met gehaktballetjes in tomatensaus
Gebakken gnocchi met gehaktballetjes in tomatensaus
727kcal Per persoon
35g Eiwitten
70g Kh
34g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode puntpaprika
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 150 gram gnocchi
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 200 gram tomatenblokjes
- 3 eetlepels ricotta (60 g)
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in dunne halve ringetjes. Snijd het teentje knoflook fijn. Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in dunne reepjes.
- Breng het gehakt in een schaaltje op smaak met peper en zout en maak er met je handen kleine balletjes van.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi zo’n 12 minuten. Keer regelmatig om tot ze goudbruin en krokant zijn. Breng op smaak met wat zout.
- Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de puntpaprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gehaktballetjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan en laat dit zo’n 5 minuten doorbakken, keer de balletjes regelmatig om zodat ze rondom bruin bakken.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan de pan, roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Roer de ricotta door de saus en verwarm een minuutje mee.
- Verdeel de saus met gehaktballetjes over een (diep) bord en leg de gnocchi hier overheen.
Tip van FitChef
Garneer de gebakken gnocchi met verse basilicum.