Nieuw!
Gebakken rijst met zwarte bonen & ei
Gebakken rijst met zwarte bonen & ei
630kcal Per persoon
26g Eiwitten
72g Kh
26g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 2 eieren
- 100 gram wortel
- ½ ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 bosuitje
- 50 gram zwarte bonen
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breek het ei boven een schaaltje. Klop het ei los met een vork en wat peper en zout.
- Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Voeg het losgeklopte ei toe en roerbak tot het net gaar is. Haal het ei uit de pan en zet apart.
- Verwarm de andere helft van de olie en fruit de ui en knoflook een minuutje. Voeg dan de wortel toe en bak ongeveer 7 minuten tot de wortel wat zachter wordt. Voeg de tuinerwten toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg rijst en zwarte bonen toe aan de pan en roer alles goed door. Voeg dan de sojasaus toe en blijf roeren en bakken tot de rijst licht knapperig wordt. Voeg als laatste het ei en bosui toe en verwarm nog een minuutje mee.
- Serveer de gebakken rijst op een bord.
Tip van FitChef
Garneer met verse koriander en een schijfje limoen.