Gegrilde tonijnsteak met groene kidneybonen in tomatensaus
Gegrilde tonijnsteak met groene kidneybonen in tomatensaus
605kcal Per persoon
47g Eiwitten
65g Kh
18g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram groene kidneybonen
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 200 gram krieltjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
- 2 ansjovisfilets
Zo maak je dit recept
Groene kidneybonen (ook wel flageolets) zijn wat minder bekend en worden vooral in de Franse keuken veel gebruikt. Zeker eens proberen!
- Spoel de bonen af in een vergiet met koud water. Snijd de tomaten en de rode ui in partjes. Snijd de krieltjes doormidden en de grote in vieren.
- Verwarm ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de tonijn met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en rooster de tonijn in 5-6 minuten goudbruin en van binnen nog rosé.
- Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de ui met de ansjovisfilet. Voeg de bonen en de tomaten toe en stoof 5 minuten met de deksel op de pan. Breng de bonen op smaak met wat peper.
- Serveer de bonen met de gegrilde tonijnsteak en de gebakken krieltjes.
Tip van FitChef
In plaats van krieltjes is dit gerecht ook lekker met volkoren (stok)brood.