Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Gegrilde tonijnsteak met groene kidneybonen in tomatensaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Gegrilde tonijnsteak met groene kidneybonen in tomatensaus
605kcal Per persoon
Eiwitten
47g Eiwitten
Kh
65g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram groene kidneybonen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram krieltjes
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 tonijnsteak (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 2 ansjovisfilets
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Groene kidneybonen (ook wel flageolets) zijn wat minder bekend en worden vooral in de Franse keuken veel gebruikt. Zeker eens proberen!

  1. Spoel de bonen af in een vergiet met koud water. Snijd de tomaten en de rode ui in partjes. Snijd de krieltjes doormidden en de grote in vieren.
  2. Verwarm ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de tonijn met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Verwarm de grillpan en rooster de tonijn in 5-6 minuten goudbruin en van binnen nog rosé.
  4. Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit de ui met de ansjovisfilet. Voeg de bonen en de tomaten toe en stoof 5 minuten met de deksel op de pan. Breng de bonen op smaak met wat peper.
  5. Serveer de bonen met de gegrilde tonijnsteak en de gebakken krieltjes.

Tip van FitChef

In plaats van krieltjes is dit gerecht ook lekker met volkoren (stok)brood.