Gegrilde zalm met spinazie & quinoa
Gegrilde zalm met spinazie & quinoa
711kcal Per persoon
42g Eiwitten
51g Kh
38g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 70 gram quinoa
- 1 ui
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 200 gram spinazie
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de zalm volgens de aanwijzingen.
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snipper de ui grof.
- Wrijf de zalmfilet in met zout en peper en bestrijk dun met de helft van de olie. Rooster de zalmfilet in de grillpan in 6-8 minuten bijna gaar. Keer na 3 minuten.
- Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken. Roer de yoghurt met wat zout en peper erdoor en warm al omscheppend door.
- Serveer de zalm met de quinoa en spinazie.
Tip van FitChef
Gebruik ook eens zalmfilet op de huid. Rooster dan eerst de kant met de huid en keer na 3-4 minuten.