Sinaasappelkip met quinoa
Sinaasappelkip met quinoa
700kcal Per persoon
46g Eiwitten
89g Kh
18g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 1 sinaasappel
- 1 cm gember
- 150 gram wortel
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 30 gram rozijnen
Succes gegarandeerd met deze heerlijke sinaasappelkip met quinoa! Het klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker om te maken dan je denkt! Dit gerecht zet je al in een kwartier op tafel en je krijgt er ook behoorlijk wat eiwitten mee binnen. Niet alleen de kip bevat eiwitten, maar ook de quinoa. Verder zitten er ook lekker veel vezels in quinoa, wat weer goed is voor je spijsvertering.
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de sinaasappel uit. Rasp het stukje gember. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de gember 1 minuut op zacht vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 minuten goudbruin. Voeg de wortel en rozijnen toe en schenk het sinaasappelsap erbij. Laat dit zachtjes 8 minuten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoa met de sinaasappelkip.
Tip van FitChef
1. Eet wat gestoomde broccoliroosjes bij de sinaasappelkip met quinoa of een groene salade.
2. Garneer met groene kruiden, als verse peterselie of tijm en rozemarijn.