Sinaasappelkip met quinoa
Sinaasappelkip met quinoa
733kcal Per persoon
38g Eiwitten
108g Kh
16g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 60 gram quinoa
- 150 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 sinaasappel
- 1 cm gember (7 g)
- 150 gram wortel
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 50 gram rozijnen
Succes gegarandeerd met deze heerlijke sinaasappelkip met quinoa! Het klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker om te maken dan je denkt! Dit gerecht zet je al in een kwartier op tafel en je krijgt er ook behoorlijk wat eiwitten mee binnen. Niet alleen de kip bevat eiwitten, maar ook de quinoa. Verder zitten er ook lekker veel vezels in quinoa, wat weer goed is voor je spijsvertering.
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Giet af.
- Pers de sinaasappel uit. Rasp het stukje gember. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de gember en komijn 1 minuut op zacht vuur. Voeg de kip toe en bak in 2 minuten goudbruin. Voeg de wortel, honing en rozijnen toe en schenk het sinaasappelsap erbij. Laat dit zachtjes 8 minuten sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoa met de sinaasappelkip en broccoli.
Tip van FitChef
Garneer met ringetjes bosui of verse peterselie. Of allebei!