Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoasalade met edamame, bacon & appel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Quinoasalade met edamame, bacon & appel
618kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
72g Kh
Vetten
24g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 100 gram edamame bonen
  • 1 appel
  • 1 bosuitje
  • ½ komkommer
  • 3 plakken bacon
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet erna af.
  2. Spoel de edamameboontjes af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de appel in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  3. Bak de plakken bacon in een droge koekenpan aan beide zijden in 2 minuten krokant. Snijd daarna in stukjes.
  4. Doe de spinazie in een grote schaal en verdeel hier de de quinoa, edamameboontjes, appel, bosui, komkommer en bacon over.
  5. Besprenkel de salade met de olie en 2 eetlepels citroensap. Hussel alles door elkaar en breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Strooi wat geroosterde zonnebloempitjes over de quinoasalade.