Nieuw!
Quinoasalade met edamame, bacon & appel
Quinoasalade met edamame, bacon & appel
629kcal Per persoon
28g Eiwitten
76g Kh
23g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 100 gram edamame bonen
- 1 appel
- 1 bosuitje
- ½ komkommer
- 3 plakken bacon
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 citroen
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet erna af.
- Spoel de edamameboontjes af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de appel in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Snijd de komkommer in blokjes.
- Bak de plakken bacon in een droge koekenpan aan beide zijden in 2 minuten krokant. Snijd daarna in stukjes.
- Doe de spinazie in een grote schaal en verdeel hier de de quinoa, edamameboontjes, appel, bosui, komkommer en bacon over.
- Besprenkel de salade met de olie en 2 eetlepels citroensap. Hussel alles door elkaar en breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Strooi wat geroosterde zonnebloempitjes over de quinoasalade.